sâmbătă, 21 noiembrie 2015

DE GATIT 1: Kimchi, o noua provocare



Buna!
Azi vreau sa va prezint o reteta interesanta, care se numeste kimchi.
Acest kimchi este o varza coreeana condimentata care se lasa la fermentat.
In cazul in care nu aveti nici o idee, despre Coreea de Sud, sau kimchi, vreau sa va spun ca Coreea de Sud este o tara din Asia de Est, cu capitala la Seul, o tara pe care ati putea-o identifica dupa provenienta firmei Samsung, sau LG, sau Hyundai, iau kimchi-ul este una din mancarurile lor traditionale.



Vreau sa va anunt de la inceput, ca acest preparat este destul de iute, si nu pe placul tuturor, insa in timp, incetul cu incetul poate deveni unul din alimentele voastre favorite.
 Din pacate am hotarat se scriu aceasta postare dupa ce am facut reteta, deci nu am decat poza cu rezultatul.





Materiale necesare:

-varza coreeana (nappa) - 2 (aprox 1,5-2 kg)
-sare grunjoasa 1/2 de cana
-1 ridichie alba (eu am folosit romaneasca, pentru ca aveam)
-2 morcovi mari
-8-10 cepe verzi ( eu am adaugat si o ceapa mica uscata)
-sos peste sau sos soya (pt vegetarieni, sau post) - 4-5 linguri
-fulgi de ardei iute - 1/2 de cana , sau mai putin, depide cat de iute credeti ca puteti suporta
-6-7 catei de usturoi pisati
- ghimbir- o bucatica de 1,5-2 cm ras pe razatoarea mica
-1 lingura de zahar

Modalitate de preparare;

1. Primul pas este de a spala bine varza, dupa care se scurge
2. Se aseaza varza intru-un recipient, urmand sararea ei
3. Luati sarea, si presarati bine intre fiecare frunza a verzelor, avand grija sa puneti si in zona cotorului,( pe care va recomand sa il taiati usor in patru inainte sa il sarati, puneti toata sarea, fara probleme, dar nu uitati ca trebuie acoperita toata suprafata)
4. Urmeaza procesul de inmuiere a verzei, datorita sarii. Lasati varza la inmuiat gandindu-va la cat de crocanta doriti sa fie varza, eu am lasat-o aprox 3 ore, intorcand-o de pe o parte pe alta o data la 45 min - 1 ora.
5. Dupa ce s-a inmuiat cat doriti, spalati foarte bine varza ( frunzele se pot desprinde si rupe, nu are importanta, doar pentru aspect)
6. Urmeaza procesul de taiere a legumelor, astfel:
    -ridichea se taie julien, de asemenea si morcovul
    - ceapa verde se taie rondele sau pe diagonala
    -cateii de usturoi se piseaza
    -ghimbirul se rade
7. Legumele tocate se pun intr-un bol, si se amesteca cu sosul de peste/soya, zaharul, si se amesteca bine.
8. Se adauga si fulgii de ardei iute, si se amesteca bine. Daca vi se pare ca nu se leaga bine culorile, puteti adauga putina apa pe care ati stors-o de la varza.
9. Amestecul obtinut se va presara foarte bine pe varza intre toate frunzele si la cotor,frecand fiecare frunza.
10.Depozitati varza in caserole sau intr-un borcan mare, puteti sa o lasati 1-2 zile afara, in bucatarie, sau la frigider, perioada de maturare este de aprox 1 saptamana, dupa care pueti sa il consumati fara probleme!
 Pofta buna!
Uitati aici rezultatul meu:

Si nu uitati, in bucatarie este foarte importanata imaginatia!

      Spor la lucru si pofta buna,

Mamaia.

2 comentarii:

  1. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    *Dacă doriți să tratați boala canceroasă.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere